Ierse robot maakt entree in Nederlandse magazijnen
Robotisering 29.11.2018 | Branchenieuws

Ierse robot maakt entree in Nederlandse magazijnen

De Nederlandse logistiek specialist Costo gaat samenwerken met het Ierse technologiebedrijf Eiratech Robotics, expert op het gebied van robotsystemen. De samenwerking maakt orderpicken door robots voor Nederlandse en Duitse bedrijven mogelijk.

Costo ontwikkelt oplossingen voor intralogistieke processen, onder meer voor de e-commerce en warehousing sector. Robots kunnen zorgen voor een versnelling van dat proces. "Essentieel in een tijd waarin consumenten verwachten dat online bestelde producten binnen 24 uur in huis zijn", aldus Costo in een persbericht. 

Aantal picks verzesvoudigd

Volgens het bedrijf wordt 70 procent van de orderpick-tijd verspild met lopen en zoeken naar goederen. De Eiratech Eirabot, een goods robot die wordt bestuurd via een draadloos netwerk, kan die verspilde tijd terugdringen en het aantal picks per uur verzesvoudigen in vergelijking met een conventioneel systeem.

Partner in de Benelux

De samenwerking maakt Costo tot partner van Eiratech Robotics voor de Benelux en biedt het Ierse bedrijf tevens kansen in Duitsland.


Plaats een reactie (0)

Reageren