ICT & Logistiek draait om 'Disruptive Logistics'

ICT & Logistiek draait om 'Disruptive Logistics'

Logistieke organisaties moeten steeds slimmer en efficiënter werken om te voorzien in de wensen van hun klanten. Daarom staat vakbeurs ICT & Logistiek dit jaar in het thema van Disruptive Logistics. “Er is meer nodig dan systeeminnovatie en Disruptive Logistics is hierbij het antwoord", aldus Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs.

Synergie tussen mens en techniek
Bezoekers krijgen tijdens de beurs op 2 en 3 november inzicht in de ontwikkelingen in logistiek, dataopslag, databeveiliging en servicemanagement. Daarbij wordt niet alleen naar technologie gekeken. "Met vernieuwende technologie kun je disruptive zijn, maar juist de mens is de doorslaggevende of remmende factor. De centrale vraag is: hoe organiseer je deze synergie tussen technieken, processen en mensen? Tijdens ICT & Logistiek 2016 worden de oplossingen getoond en handvatten aangereikt om een concrete start te maken in het transformeren en optimaliseren van de logistieke organisatie."

Subthema's tijdens de keynotesessies
 Er is een breed seminarprogramma met keynotesessies vanuit verschillende invalshoeken. De vijf subthema’s zijn: Transport, Magazijn & Distributie, Business Intelligence & Analytics, Mens & Milieu en Sales & Operation Planning. Zo is Walther Ploos van Amstel aanwezig, goeroe in de logistieke sector en gespecialiseerd in stedelijke distributie. Jack van der Veen is hoogleraar Supply Chain Management aan de Nyenrode Business Universiteit en verbonden aan de EVO-leerstoel Supply Chain Management. Hij geeft een lezing over de noodzaak van een verandering van de bedrijfscultuur gericht op samenwerking en innovatie in de supply chain. Eugene Kersjes, vicepresident van Ricoh Supply Chain Management, vertelt over de verbouwing van het vooruitstrevende distributiecentrum van Ricoh.

Meer over ICT in de logistieke keten
Hoe organiseer je in de logistiek synergie tussen technieken, processen en mensen? Ontdek het tijdens de 2016-editie van ICT & Logistiek op 2 en 3 november in Jaarbeurs, Utrecht. Thema dit jaar: Disruptive Logistics. Bezoek nu de beurswebsite voor meer informatie over het thema, het programma en gratis aanmelden.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren