ICT & Logistiek 2020 gaat door!

Logistiekprofs op 1 juli 2022 | 3 minuten leestijd

Alle lichten staan op groen voor ICT & Logistiek op 4 en 5 november 2020. De vakbeurs vindt als vanouds plaats in Jaarbeurs, maar krijgt een hybride twist; aanvullend op de fysieke ontmoetingen worden er digitale ontmoetingen gefaciliteerd. Met het thema Resilient Logistics speelt ICT & Logistiek in op de actualiteit. Hoe creëren we logistieke ketens die robuust en flexibel genoeg zijn om verstoringen op te vangen?

Niet alleen vanuit de overheid is er toestemming om vakbeurzen doorgang te laten vinden, ook in gesprekken met exposanten en een enquête onder potentiële bezoekers is zeer positief gereageerd op de aanstaande editie van ICT & Logistiek. Van de voorgaande bezoekers heeft de afgelopen week 69 procent aangegeven zeer waarschijnlijk naar ICT & Logistiek 2020 te komen. Er is voldoende vertrouwen in een veilig beursbezoek volgens de RIVM-richtlijnen.

Hybride editie

ICT & Logistiek 2020 wordt een hybride editie. Net als eerdere jaren is Jaarbeurs in Utrecht de thuislocatie van de beurs waar alle benodigde maatregelen zijn getroffen om op een plezierige en veilige manier de vakbeurs te bezoeken. Op de Jaarbeurs-website wordt hierover actuele informatie gedeeld. Aanvullend op de fysieke beursvloer worden er digitale interactiemogelijkheden gecreëerd, zoals live streaming en playback van presentaties, een meetingplanner en een event app met een persoonlijk programma.

Ivo Meertens, brandmanager ICT & Logistiek: “Een bezoek aan de beurs wordt met digitale tools als een meetingplanner en event app mogelijk nog doelgerichter en effectiever dan voorheen. Logistiekelingen die geen fysiek bezoek aan de beurs kunnen brengen, krijgen via live streaming en het terugkijken van seminars alsnog de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in het vakgebied om de juiste bedrijfskeuzes te maken. Zo kunnen we vele duizenden vakgenoten op een laagdrempelige manier samenbrengen en inspireren.”

Resilient Logistics: flexibility and connectivity

Het thema van dit jaar is Resilient Logistics: flexibility and connectivity. Globalisering, digitalisering en de opkomst van e-commerce hebben de sector de afgelopen jaren in een rap tempo vooruitgeholpen. De coronacrisis maakte echter duidelijk dat die geglobaliseerde en geavanceerde just-in-time supply chains ook een keerzijde hebben. Wereldwijd stonden logistieke ketens onder druk toen de productie in China stil kwam te liggen. Bij veel bedrijven groeit het besef dat robuustheid nodig is om toekomstige verstoringen het hoofd te kunnen bieden. Daarnaast wordt er flexibiliteit gevraagd, zodat bedrijven snel kunnen reageren op veranderingen in vraag en aanbod. Connectiviteit speelt in dit alles een grote rol.

Registreren of deelnemen

Gratis inschrijven voor een fysiek of digitaal bezoek aan de beurs kan vanaf september 2020 via de website van ICT & Logistiek.

Als exposant deelnemen aan de beurs? We denken graag met je mee over de mogelijkheden. Neem contact op met Tjarco Braun, via tjarco.braun@jaarbeurs.nl of +31 (0)6 82 52 14 21.

Weten welke maatregelen Jaarbeurs treft rondom het coronavirus? Bekijk ze hier.

Gerelateerde artikelen