HvA start met opleiding logistiek

Logistiekprofs op 22 december 2020 | 1 minuut leestijd

Komend studiejaar start de Hogeschool van Amsterdam (HvA) met een opleiding Logistiek. Studenten kunnen er de zogenoemde Associate degree volgen, een tweejarige praktijkgerichte opleiding. 

Met de opleiding wil de Hogeschool van Amsterdam inspringen op een dringende behoefte aan gekwalificeerde logistiek professionals. De sector kampt met een grote vervangingsvraag door vergrijzing. Bovendien worden er door technologische ontwikkelingen steeds hogere eisen aan logistiek professionals gesteld. 

Door ontwikkelingen in de sector, zoals thuisbezorging en klantspecifieker leveren, lopen de logistieke kosten op. Dat vraagt volgens de HvA om nieuwe oplossingen en een hoger probleemoplossend vermogen bij logistiek professionals. 

De opleiding wacht nog op een onvoorwaardelijk accreditatiebesluit. Het opleidingsconcept is positief beoordeeld door het panel van de Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). Momenteel wordt gewerkt aan enkele aangegeven verbeterpunten. De bedoeling is dat de opleiding in september 2021 van start gaat, zowel deeltijd als voltijd. 

Afbeelding: Dutchmen Photography / Shutterstock.com

Gerelateerde artikelen