'Huurprijzen logistiek vastgoed gaan fors omhoog'
Bouw & Vastgoed 12.03.2019 | Branchenieuws

'Huurprijzen logistiek vastgoed gaan fors omhoog'

Het aanbod in logistiek vastgoed kan de almaar groeiende vraag niet bijbenen. Daardoor neemt de druk op de gebruikersmarkt verder toe, met stijgende huurprijzen tot gevolg.

Dat voorspelt internationaal vastgoedadviseur Savills in het rapport ‘Logistics Market Update: Logistics rental growth – Temporary trend or new reality?’. 

Ruimte voor groei e-commerce

Terwijl het percentage Nederlanders dat online winkelt het hoogst is van Europa, is e-commerce ‘slechts’ goed voor 10,2 procent van de totale retail omzet in Nederland. "Dit biedt ruimte voor substantiële verdere groei van e-commerce in Nederland, wat mijns inziens gaat zorgen voor een toenemende vraag naar logistiek vastgoed in de aankomende jaren", zegt Douglas van Oers, Co-Head Logistics & Industrial bij Savills.

Kantelpunt in huurprijzen

Tot 2018 bleven de huurprijzen van logistiek vastgoed zeer stabiel wegens het lichte overaanbod en het grote aantal speculatieve ontwikkelingen. Volgens Savills is er nu een kantelpunt bereikt; het tekort aan grond zorgt dat het aanbod in de belangrijkste hotspots de toenemende vraag niet langer zal kunnen bijbenen. Het bedrijf verwacht dat het aantal nieuwe logistieke ontwikkelingen zal afnemen en het leegstandspercentage nog verder zal dalen.

De druk op de gebruikersmarkt leidt tot een stijging van de huurprijzen, voorspelt Savills. De vastgoedadviseur verwacht dat de Nederlandse markt in 2019 populair blijft bij (internationale) beleggers.”

Plaats een reactie (0)

Reageren