Hunkemöller investeert liever in kleine robotiseringsprojecten

Logistiekprofs op 7 maart 2022 | 2 minuten leestijd

Hunkemöller verkiest kleine investeringen in robotisering boven grote automatiseringsprojecten. De retailer maakt sinds enkele maanden gebruik van het sterk geautomatiseerde dc van JD.com en ziet daar duidelijk de voordelen van robots. 

Dat zegt head of e-commerce Marco van der Hulst in de laatste editie van vakblad RetailTrends. Van der Hulst wil het liefst klein en schaalbaar automatiseren. “Het is fijn als je met relatief kleine automatiseringsinvesteringen efficiënter kunt werken. Kleine robots die rekken vullen op een vloer die niet per se waterpas hoeft te staan, sluiten beter aan bij onze processen.” 

Sinds eind vorig jaar besteedt Hunkemöller de fulfilment van de webshop uit aan JD.com. In Venray wordt circa een derde van de bestellingen op Hunkemöller.nl verwerkt. Hunkemöller zegt in Venray duidelijk de voordelen van robotica te zien. Bij JD.com zou er een factor drie minder mensen nodig zijn dan bij Hellman, de logistieke partner van de retailer in Duitsland. 

De lingerieketen bouwt in Almere een nieuw distributiecentrum dat in 2023 de deuren opent. Ook na de opening van deze locatie blijft JD.com in Venray verantwoordelijk voor de online orders. 

Afbeelding: het nog te bouwen dc van Hunkemöller in Almere

Gerelateerde artikelen