Hudson’s Bay betrekt distributiecentrum van Blokker
08.05.2017 | Branchenieuws

Hudson’s Bay betrekt distributiecentrum van Blokker

Warenhuisconcern Hudson’s Bay Company neemt in Mijdrecht het distributiecentrum van Blokker over. Vanuit deze locatie gaat het zijn tien geplande filialen in Nederland bevoorraden en de fulfilment van de webshop verzorgen.

Hudson’s Bay huurt het distributiecentrum van HB Capital, de investeringsmaatschappij van de familie Blokker. Het dc heeft een oppervlakte van 55 duizend vierkante meter, inclusief kantoorruimte. Nog deze maand start de retailer er met de eerste operationele activiteiten.

Onduidelijk is nog wat dit betekent voor de logistieke activiteiten van Blokker. Het Nederlandse concern heeft een distributiecentrum in Geldermalsen en sinds 2015 een e-fulfilment dc in Gouda. Vanuit de locatie in Mijdrecht bevoorraadt Blokker Holding ook de winkels van Big Bazar. De Blokker Holding worstelt sinds enige jaren met de concurrentie van prijsvechters als Action en webshops als bol.com. In 2015 boekte het een verlies van 52 miljoen euro. Een transformatie van de winkelformules moet het concern er weer bovenop helpen.  

Hudson’s Bay kondigde vorig jaar zijn komst naar Nederland aan. De Canadese retailer wil in het gat springen dat V&D na zijn faillissement heeft achtergelaten. Nog dit najaar opent Hudson's Bay tien vestigingen in Nederland. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding:  Lester Balajadia / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren