Hornbach opent e-commerce dc met XPO Logistics
Bouw & Vastgoed 26.11.2019 | Branchenieuws

Hornbach opent e-commerce dc met XPO Logistics

Hornbach opent in Eindhoven een distributiecentrum voor e-commerce. Door de komst van het nieuwe dc kunnen consumenten het volledige assortiment van Hornach, bestaande uit 120.000 artikelen, ook online bestellen. 

Dubbele groeicijfers

Volgens Hornbach groeit het aantal online bestellingen in Nederland in rap tempo. De bouwmarkt noteert al 4,5 jaar dubbele groeicijfers in Nederland, waarvan een belangrijk deel online wordt geboekt. 

Hornbach acht een nieuw distributiecentrum daarom nodig. Het pand in Eindhoven krijgt een oppervlakte van 13.000 vierkante meter en komt te staan op de campus van XPO Logistics. De logistiek dienstverlener neemt de dagelijkse operatie voor zijn rekening. 

Hornbach bezorgt ook zware producten

Goederen, waaronder ook groot plaatmateriaal en zware producten als mortel, worden vanuit het distributiecentrum binnen 24 uur geleverd. Volgens Evert de Goede, directeur van Hornbach Nederland, is ons land in Europa trendsettend op het gebied van online bestellingen. Consumenten verwachten daarom dat ze het volledige assortiment van de bouwketen online kunnen bestellen. 

De logistieke site in Eindhoven wordt gefaseerd opgeleverd en vanaf mei 2020 in gebruik genomen. 


Plaats een reactie (0)

Reageren