Hörmann verhoogt opslagcapaciteit met extra meters en smallere gangpaden
Warehousing 19.03.2019 | Branchenieuws

Hörmann verhoogt opslagcapaciteit met extra meters en smallere gangpaden

Producent Hörmann heeft zijn bestaande magazijn met 2.700 vierkante meter uitgebreid. Door te werken met smallere gangpaden en reachtrucks kon de opslagcapaciteit met 30 procent worden verhoogd. 

Hörmann Alkmaar, onderdeel van de Duitse Hörmann groep, produceert dock equipment voor Europa, Noord-Amerika en Azië. In de Noord-Hollandse vestiging van Hörmann worden docklevellers, dockshelters en aanverwante producten ontwikkeld en geproduceerd. Positieve ontwikkelingen in de markt resulteerden in een hogere productie, en leidden tegelijkertijd tot problemen met de opslagcapaciteit, zo schrijft het bedrijf in een persbericht. Mede doordat de fabriek uitsluitend op order produceert en er alleen wordt uitgeleverd op afroep, moest het magazijn noodgedwongen worden uitgebreid. 

Voor de herinrichting van het magazijn werkte Hörmann samen met Dexion. De uitbreiding van het pand wordt gebruikt voor de opslag van dock levellers. In de bestaande hal installeerde Dexion op de vrijgekomen 1.800 vierkante meter draagarmstellingen met een hoogte van 6,8 meter. De draagarmstellingen zijn voorzien van roostervloeren, zodat zowel pallets als langgoed opgeslagen kunnen worden. Daarnaast besloten de partijen om in smallere gangpaden te werken met behulp van reachtrucks en zijladers. Dit leverde Hörmann 30 procent extra opslagcapaciteit op.

Het vernieuwde magazijn is sinds begin 2019 operationeel.


Plaats een reactie (0)

Reageren