Hoogvliet betrekt nieuw distributiecentrum in Bleiswijk
Bouw & Vastgoed 28.01.2020 | Branchenieuws

Hoogvliet betrekt nieuw distributiecentrum in Bleiswijk

Hoogvliet heeft in Bleiswijk zijn nieuwe distributiecentrum geopend. Het pand, dat inclusief servicecentrum en slagerij een oppervlakte van 72.000 vierkante meter beslaat, wordt over enkele weken in gebruik genomen. 

Hoogvliet startte in 2018 met de bouw van een nieuw distributiecentrum, servicecentrum en slagerij in Bleiswijk. Bij de realisatie werd gemikt op duurzaamheidslabel BREEAM Outstanding, de hoogst haalbare duurzaamheidsklasse voor gebouwen. Het gebouw en de koelcellen zijn extra geïsoleerd, er wordt geen gebruik gemaakt van aardgas en het dak van het distributiecentrum krijgt 42.000 vierkante meter aan zonnepanelen. 

Opening nieuwe DC.jpg

Door de ingebruikname van een nieuw distributiecentrum hoopt Hoogvliet de meest 'attractieve omnichannel supermarkt binnen het marktgebied te zijn, met de laagst mogelijke logistieke kostenstructuur', aldus CEO Siep de Haan tijdens zijn openingstoespraak. 

Robuuste logistieke backbone

In het nieuwe pand worden zowel droge kruidenierswaren als vers, AGF en diepvriesartikelen grotendeels geautomatiseerd verwerkt tot zendingen naar een van de zeventig filialen van Hoogvliet. De verwerking van retouremballage gaat eveneens via de nieuwe locatie plaatsvinden. Vanaf 2021 maakt ook de centrale slagerij van Hoogvliet onderdeel uit van de nieuwbouw. Met de integratie van al deze onderdelen beschikt Hoogvliet naar eigen zeggen over een 'robuuste logistieke backbone'. 

Distributiecentrum Alphen aan den Rijn

De supermarktketen sluit dit jaar het huidige distributiecentrum in Alphen aan den Rijn. In eerste instantie wilde Hoogvliet de capaciteit hier uitbreiden, maar er kon met de gemeente geen overeenstemming worden bereikt. 


Plaats een reactie (0)

Reageren