Honeywell lijft Intellegrated in voor 1,5 miljard dollar

Logistiekprofs op 6 July 2016

Honeywell neemt Intelligrated, magazijn automatiseerder uit de Verenigde Staten, over voor een bedrag van 1,5 miljard dollar (1,35 miljard euro). De overname moet rond eind september 2016 zijn afgerond. Met de koop troeft Honeywell Toyota af, dat ook oren had naar een overname van het Amerikaanse bedrijf.

Honeywell wil met de inlijving van het bedrijf voldoen aan de groeiende vraag naar oplossingen in magazijnautomatisering in e-fulfilment. Het bedrijf heeft met Intelligrated een grote vis aan de haak geslagen. De specialist op het gebied van magazijnautomatisering, order fulfilment oplossingen en magazijnsoftware verwacht dit jaar een omzet van 900 miljoen euro te realiseren. Intelligrated levert voornamelijk aan de top-30 van de Amerikaanse retailers. Verspreid over Noord Amerika, China, Mexico en Brazilië heeft het bedrijf meer dan 3000 personeelsleden.

Groei
Alex Ismail, president en CEO van Honeywell, wil groeien: “E-commerce blijft hard groeien en consumenten willen graag dat hun orders snel worden afgeleverd. Dit verhoogt de behoefte aan magazijn, logistiek en fulfillment oplossingen die de productiviteit vergroten en de kosten voor de consument verlagen.”

Redactie LogistiekProfs