Honderdste elektrische bus voor UPS

Logistiekprofs op 10 maart 2016 | 2 minuten leestijd

Koerier UPS is duurzaam bezig. Het bedrijf neemt deze maand de honderdste elektronische auto in gebruik. Het gaat om het type P45E die duidelijk te herkennen is door het UPS-design. De nieuwe wagen is net iets kleiner dan de andere elektrische variant van UPS: de P80E.

UPS gaat het nieuwe voertuig gebruiken in Parijs. In de Franse hoofdstad zijn kleinere en wendbare voertuigen nodig omdat de straten druk en in sommige gevallen smal zijn. De P45E, met een laadvermogen van 3,5 ton, is daarvoor perfect, verwacht UPS.

Mercedes
De bestelauto is een bestaande bus van Mercedes, maar wordt speciaal voor UPS ongebouwd tot een elektrisch aangedreven voertuig. Sinds 2010 rijdt de auto, die bij Mercedes bekend is als het type P80E, voornamelijk in Duitsland rond.

Europese steden
UPS gebruikt de elektrische auto’s ook in andere Europese steden. Zo rijden er zes busjes rond in Amsterdam en zijn er vier te vinden in Rotterdam. Hier maakt UPS ook gebruik van het P80E-type met een laadvermogen van 7,5 ton. De voertuigen worden ingezet in de Europese binnensteden en kunnen ongeveer honderd kilometer rijden. Naast de elektrische auto’s heeft UPS ook enkele hybride driewielers in hun wagenpark.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.