Homerr opent nieuwe sorteerhal in Breda

Logistiekprofs op 19 oktober 2021 | 2 minuten leestijd

Homerr opent een nieuw sorteercentrum en gaat werken met een aangepast distributiemodel. Vanuit de nieuwe hal in Breda gaat de scale up pakketten naar zowel Nederland als België distribueren. De aanloop, van concept tot aan verhuizing, kostte het bedrijf slechts drie maanden. 

De nieuwe locatie betreft een pand van 11.000 vierkante meter. Breda is volgens de oprichters de ideale locatie om pakketten naar zowel Nederland als België te versturen. “Door gebruik te maken van het nieuwe sorteercentrum spelen we verder in op de groeiende e-commerce markt en op onze groei” zegt Mark-Jan Pieterse, Co-Founder van Homerr. “Dankzij de centrale ligging in Breda zal ook de sortering voor de Belgische markt voortaan hier plaatsvinden. Deze gehele transformatie, van de locatie vinden tot aan het operationeel draaien, hebben we in drie maanden gerealiseerd. Een unieke prestatie.”

Nieuw distributiemodel

Homerr werkt sinds september met lokale vervoerspartners zodat beter gestuurd kan worden op de distributie van pakketten. Vanuit de verschillende depots gaan de pakketbezorgers op weg om overal in België en Nederland pakketten te bezorgen. De koeriers maken gebruik van een nieuw ontwikkelde drivers-app, waardoor de bevoorrading van de punten volgens Homerr slimmer, centraal en duurzamer ingericht kan worden. Op basis van slimme algoritmes worden zaken zoals de bezorgfrequenties automatisch aangepast. 

Pakketpunten

Homerr maakt als pakketdienst uitsluitend gebruik van een netwerk van pakketpunten. Deze punten zijn onderverdeeld in BuurtPunten en ServicePunten, waar consumenten pakketjes rechtstreeks naartoe kunnen sturen of wegbrengen. Vervoerders rijden daar direct naartoe en hoeven pakketten dus niet aan huis te bezorgen.

Gerelateerde artikelen