Homerr breidt uit naar Vlaanderen

Logistiekprofs op 20 April 2021

Buurtpuntennetwerk Homerr breidt uit over de grens. Na forse groei in Nederland maakt de bezorgservice de stap naar België. 

Homerr werkt met pakketpunten, zowel bij particulieren aan huis als op zakelijke locaties met ruimte openingstijden. Consumenten die niet thuis zijn kunnen hun pakket daar rechtstreeks laten afleveren, zodat de eerste bezorgpoging slaagt. Het bedrijf heeft in Nederland inmiddels een netwerk van 1.600 pakketpunten. 

Uitbreiding Vlaanderen

“We zien dat het concept aanslaat omdat consumenten op zoek zijn naar duurzame alternatieven. Een groot deel van de consumenten en webshops die voor Homerr kiezen, doen dat ook vanwege het duurzame en sociale aspect. In Vlaanderen is dit niet anders.” aldus oprichter Juriaan Matthijssen. Afgelopen kwartaal heeft Homerr een netwerk van ServicePunten in Vlaanderen geopend. Daar voegt het nu particuliere pakketpunten (BuurtPunten) aan toe. Volgens Homerr melden veel particulieren zich aan als pakketpunt voor het sociale contact. 

Internationale klanten

Homerr werkt veel voor internationale klanten, waaronder Zalando, Vinted, Decathlon en Asos, en ziet het daarom als een logische stap om uit te breiden naar België. “Ook bij onze partners zien we een sterkere focus op duurzaamheid. Naast logistieke verantwoordelijken spreken we nu ook met de sustainability managers bijvoorbeeld.” zegt Matthijssen. “Hoe kunnen we duurzaamheid ook zo klantvriendelijk mogelijk maken? En hoe kunnen we de consument meer bewust maken van hun online aankopen?”