Hoe zet ik mijn logistiek effectief in?

Logistiekprofs op 17 October 2016

De tijd dat logistiek als kostenpost onder Marketing & Sales bungelt, zou nu echt voorbij moeten zijn. Dat stelt Robert van Ree, Senior Logistics Consultant bij St. Onge Company. Succesvolle bedrijven beschouwen hun logistiek als kritische succesfactor en hebben deze daarom volledig geïntegreerd in de bedrijfsvoering. 

Tijdens vakbeurs ICT & Logistiek geeft Robert van Ree een lezing met als titel ‘Hoe maak ik mijn logistiek effectiever?’. “Terwijl veel afdelingen doorworstelen met niet samenhangende kostenreductieprogrammas, zetten winnende bedrijven hun logistiek in als grootste onderscheidende factor, niet alleen in e-commerce, maar ook in de groothandel en retail.  
 
Om logistiek als wapen in te kunnen zetten, zullen bedrijven dus af moeten stappen van de klassieke silo-structuur. Van Ree pleit verder voor synchronisatie van voorraadaansturing en magazijnontwerp. Nieuwbouw magazijnen worden nog steeds ontworpen op basis van verwachte groei in overvoorraad. Als je magazijn en inkoop goed op elkaar afstemt heb je veel minder magazijnruimte nodig en is nieuwbouw soms zelfs niet nodig. Het blijft een moeilijk bespreekbaar onderwerp. Tijdens mijn lezing wil ik supply chain directors en managers laten ervaren hoe formulekeuze, voorraadaansturing en magazijnontwerp naadloos op elkaar aan moeten sluiten om als winnaar uit de strijd te komen.” 

De lezing van Robert van Ree vindt plaats op 3 november van 15:00 tot 15:45 tijdens vakbeurs ICT & Logistiek. Wilt u hierbij zijn? Inschrijven kan hier.   

Redactie LogistiekProfs