Hoe werd CEVA het veiligste magazijn van Nederland?

Logistiekprofs op 5 November 2015

Nog geen maand geleden ging CEVA Logistics naar huis met de titel ‘Het veiligste magazijn van Nederland’.  Dat heeft het magazijn in Oud Gastel veel gebracht. Niet alleen geldt er een hoger veiligheidsbewustzijn onder medewerkers, het heeft ook voor meer efficiency gezorgd. “Veiligheid hoeft niet altijd geld te kosten, het kan ook geld opleveren.”

CEVA Logistics dong dit jaar voor de derde keer mee naar de prijs. Volgens Karel Loeffen, Operations excellence manager bij CEVA Logistics, was meedoen aan de wedstrijd geen doel op zich, maar onderdeel van een groter stappenplan. “We wilden het veiligheidsbewustzijn van medewerkers in het algemeen vergroten. Meedoen aan Het Veiligste Magazijn pastte daar goed bij.”

CEVA Logistics stelde flink wat maatregelen in om tot de prijs te komen. “Als je alle kleintjes bij elkaar optelt, hebben we zeker meer dan 100 aanpassingen doorgevoerd. Er hangt hier een contious improvement bord, daar kan iedereen zelf verbeterkaartjes in steken. Daar zaten veel veiligheidsmaatregelen bij. ” Volgens Loeffen werden medewerkers beloond als ze de maatregelen actief toepastten. “Aan de ene kant leg je mensen uit wat je van ze verwacht, daarnaast beloon je het gedrag dat je graag zou willen zien.”  

Benieuwd welke aanpassingen CEVA Logistics heeft doorgevoerd om het Veiligste Magazijn van Nederland te worden? Karel Loeffen geeft op dinsdag 10 november om 15:00 een lezing over de weg naar deze titel. Hij vertelt over het motiveren van medewerkers en over de misvatting die er nog steeds bestaat over het kostenaspect van veiligheid. 

Wilt u zich verzekeren van een plekje voor deze lezing? U kunt zich hier inschrijven.