01.12.2014 | Branchenieuws

HG brengt voorraad omlaag met nieuwe tool

HG international, producent van reinigingsmiddelen, heeft zijn voorraadcontrole verbeterd met een nieuwe tool Slim4. De producent had moeite met het beheren van zijn groeiende assortiment, maar zag zijn voorraadhoogte na de implementatie van Slim4 van Slimstock met zo’n 10 procent afnemen. De servicelevels stegen ondertussen tot boven de 99 procent.

Beheren steeds complexer
"Voorraadbeheer is een vak", stelt Theo Vos, Director Operations bij HG International. "Omdat onze producten specifiek per land worden geëtiketteerd en verpakt, is het werkelijke assortiment veel groter dan de 200 recepturen die we op de markt brengen. In totaal gaat het om ruim 3.000 SKU's. Het beheren van dat groeiende assortiment werd steeds complexer. Ook omdat we te maken hebben met seizoenpieken."


Dynamiek van de vraag
Slim4 beweegt mee met de dynamiek van de vraag. Zo worden veiligheidsvoorraden maandelijks herzien op basis van de historische vraag. “Eerder ging er veel tijd verloren met repeterend werk”, zegt Vos. “Nu kunnen we ons helemaal richten op de 10 procent uitzonderingen. Hierdoor behalen we een tijdwinst van 25 tot 50 procent.”

Redactie LogistiekProfs

 

Plaats een reactie (0)

Reageren