10.11.2015 | Beursnieuws

Het LogistiekProfs-theater op woensdag 11 november

Bent u van plan om morgen Logistica te bezoeken? Neem dan een kijkje bij het LogistiekProfs-theater in hal 10. Daar worden lezingen gegeven over de toekomst van Lithium-Ion, Fourth Party Packaging, 3D printen in de logistiek en de logistieke ontwikkelingen in Venlo. Bekijk hier welke lezingen u kunt bezoeken en schrijf u in, zodat u verzekerd bent van een plekje! 

11:15 - 11:45 - Lithium-Ion - energie van de toekomst 
Energievoorziening en -opslag is een essentieel onderdeel van het magazijn van de toekomst. Bent u op zoek naar de ideale energiebron voor uw hef- en magazijntrucks? Tijdens deze lezing geeft Dirk Schüler van Jungheinrich antwoord op deze en andere vragen zoals:

- Welke energie-technologieën bieden u de beste oplossingen voor nu en/of de toekomst?
- Waar staat de verbrandingsmotor?
- In hoeverre kunnen zich de conventionele loodzuur accu's nog verder ontwikkelen?
- Waar liggen de grenzen van brandstofcellen?
- Wanneer zou u moeten kiezen voor lithium- ion? 

12:00 - 12:30 - 3D-printen in de logistiek
De berichten over 3D printen vliegen ons om de oren. UPS zet een eigen centrum op met honderd 3D printers, TNT gaat met printers aan de slag en in China werden in een dag 10 huizen geprint. Sommigen vragen zich zelfs af of 3D printen de logistiek uiteindelijk overbodig zal maken. Volgens Alexander Hermanns van INDICIA is het hoog tijd om door die hype heen te prikken. Wat is feit en wat is fictie? Wat kan op welke termijn? Als Directeur Technologie en Innovatie plaatst hij 3D printing tevens in perspectief: hoe verhoudt 3D printen zich tot andere trends in de logistiek, zoals big data, augmented reality en robotisering? 

12:45 - 13:15 - Slimme oplossingen voor het snel ontwikkelende e-commerce landschap
Hoe kun je als (r)etailer of producent je producten bij de consument krijgen? Welke service verwachten de consumenten? Hoe is dit in de jaren veranderd? Wat zijn de gevolgen van de keuzes die je als bedrijf zijnde maakt? Welke logistieke uitdagingen komen kijken bij de keuze voor specifieke verkoopkanalen? Op dit soort vragen zal ingegaan worden tijdens de interactieve lezing van Jorg Megens, Business Innovator bij DocData. Een lezing die interessant voor u is als u:

- met uw bedrijf op zoek bent naar nieuwe manieren om je producten aan de man te brengen.
- geen duidelijk beeld hebt van de klantwensen of de marktkenmerken in de e-commerce wereld.
- op zoek bent naar inspiratie voor volgende strategische stappen.
- u een beetje klaar bent met alle hardcore logistieke verhalen en eens lekker op een stoeltje de tijd door te brengen met wat interessante mensen om je heen.

Deze lezing wordt ook op vrijdag van 13:30 tot 14:00 uur gegeven.

13:30 - 14:00 - Leiderschap in de supply chain. Cruciaal voor supply chain management
‘We gaan supply chain management invoeren’. Het zal niet de eerste keer zijn dat de logistiek of operationeel manager dit te horen kreeg. Waar de logistiek manager alleen verantwoordelijk is voor zijn eigen operationele tak, dient de supply chain leider de kwaliteit over de hele keten te bewaken. Het laten samenwerken van al deze afdelingen, met de verschillende belangen, is nogal een uitdaging. Michel van Buren MBA, geeft logistici tijdens zijn lezing handvatten om aan de slag te gaan met supply chain leiderschap.

14:15 - 14:45 - 4PP? Fourth Party Packaging!
De 4PL kennen we allemaal; een control tower ofwel ketenregie. Maar hoe zit dat op het gebied van verpakken? Wie is integraal verantwoordelijk voor het verpakken binnen een complexe supply chain? Heel vaak niemand. Faesgroep introduceert daarom de term Fourth Party Packaging: een partij die het hele verpakkingsproces op zich neemt. 

15:00 - 15:45 - Logistieke ontwikkelingen rondom Venlo
De dag wordt afgesloten met een lezing over de logistieke ontwikkelingen rondom Venlo-Venray. Wat is de huidige stand van zaken. De presentatie wordt gegeven door Leopold Hermans, Business development, City of Venlo. Hij zal tevens een presentatie geven van Trade Port Noord als nieuw logistiek centrum in de regio. 

Redactie LogistiekProfs Plaats een reactie (0)

Reageren