Het LogistiekProfs-theater op vrijdag: E-commerce, Lean en een debat

Logistiekprofs op 12 november 2015 | 4 minuten leestijd

Nog één dag en dan zit Logistica 2015 er alweer op! Ook op de laatste beursdag valt er nog genoeg te beleven op de beursvloer. In het LogsitiekProfs theater in hal 10 kunt u terecht voor sessies over Lean, jong talent in de logistiek, e-commerce en innovatie. De beurs wordt ’s middags spetterend afgesloten met een debat over insourcing versus outsourcing. 

11:15 – 11:45: Aan de slag met Lean 
Lean is meer dan tools en technieken. Het is vooral een filosofie. Een reis waarbij het draait om de mens achter de processen. ‘Van anders denken, naar anders doen’

Hans Groen geeft u tijdens de lezing inzicht  inhoe adviseurs naar uw bedrijf kijken. Wat valt op? Waar verwondert een consultant zich over? Aan de slag met Lean gaat over gedragsverandering bij uw mensen maar vooral ook bij uzelf, hoe moeilijk het soms ook is. Implementeer geen tools maar een denkwijze.

U kunt zich hier inschrijven voor deze sessie.

12:00 – 12:30: Aantrekken jong talent
Is er nou een tekort aan jong talent in de logistiek of valt het allemaal wel mee? Als we de nieuwsberichten mogen geloven, dreigen er grote tekorten. Steven Gudde, directeur Innovatie en Ontwikkeling bij Olympia, vertelt ons hoe het er echt voor staat met jong talent in de logistiek. Daarnaast vertelt hij wat de sector kan doen om weer ‘sexy’ te worden voor jongeren. 

U kunt zich hier inschrijven voor de sessie van Steven Gudde.

Lees ook het artikel: Jongeren en logistiek: waar gaat het mis?

12:45 – 13:15: ‘Innovation: think big, start small’
Innovatie wordt vaak gezien als ‘eng’, geld verslindend en tegenwoordig voornamelijk gefocust op volledig nieuwe technologische ontwikkelingen. Robert van der Waal, director Logistics Operations bij Samsung, denkt daar anders over. In een interactieve sessie laat hij zien hoe bedrijven heel eenvoudig kunnen beginnen met innoveren, in het bijzonder in de logistiek. Hij geeft daarbij een kijkje in de keuken van Samsung, maar geeft ook antwoord op vragen als: hoeveel procent van de top 25 innovatieve bedrijven heeft deze notering te danken aan volledig nieuwe technologie? En wat maakt de overige bedrijven nou juist toch innovatief?

U kunt zich hier inschrijven voor deze interactieve lezing.

13:30 – 14:00: Slimme oplossingen voor het snel ontwikkelende e-commerce landschap 

Hoe kun je als (r)etailer of producent je producten bij de consument krijgen? Welke service verwachten de consumenten? Hoe is dit in de jaren veranderd? Wat zijn de gevolgen van de keuzes die je als bedrijf zijnde maakt? Welke logistieke uitdagingen komen kijken bij de keuze voor specifieke verkoopkanalen? Op dit soort vragen zal ingegaan worden tijdens deze interactieve lezing van Jorg Megens, Business Innovator bij Docdata. 

Afgelopen woensdag gaf Jorg Megens ook een lezing voor een vol LogistiekProfs-theater. Als u verzekerd wilt zijn van een plekje, kunt u zich hier inschrijven.

14:30 – 15:30: DEBAT: insourcing versus outsourcing 
Outsourcing van transport en warehousing is inmiddels gemeengoed geworden in de logistiek. Niettemin kiezen sommige bedrijven voor de omgekeerde weg en besluiten ze om de logistiek weer zelf te doen. Tijd dus voor een goed debat tijdens de Logistica over insourcing of outsourcing van logistiek, geleid door journalist Marcel te Lindert. 

Deelnemers aan dit debat zijn Hans Groen, adviseur supply chain & performance management, en Robert van der Waal, director logistics operations van Samsung Electronics. Groen is één van de kennisprofs van LogistiekProfs en schreef onlangs een blog over outsourcing als supply chain strategie geschreven. Van der Waal maakte naam met zijn tegendraadse oplossing om te kiezen voor insourcing in logistiek.

Bent u benieuwd naar de visie van de sprekers of wilt u meediscussiëren over dit onderwerp?
U kunt zich hier inschrijven voor het debat.

Let op: deze begint om 14:30 en duurt tot 15:30. Anders dan in het online programma vermeld staat, is er dus geen extra sessie om 15:00 uur.

Redactie LogistiekProfs