HEMA plaatst nieuw distributiecentrum in Nieuwegein

Logistiekprofs op 1 July 2022

HEMA laat in Nieuwegein een nieuw distributiecentrum bouwen. Het pand krijgt een oppervlakte van 34 duizend vierkante meter en moet de retailer ondersteunen bij internationale groei. 

Het te bouwen distributiecentrum ligt op bedrijvenpark Het Klooster, aan de A27. Dat is vlakbij het huidige distributiecentrum van HEMA in Utrecht. De twee locaties gaan intensief samenwerken, stelt Bas van der Kwaak, Manager Vastgoed bij HEMA. “HEMA heeft de ambitie om (internationaal) te groeien en daarvoor is onder meer een nieuw distributiecentrum nodig. De nieuwe locatie aan ‘t Klooster in Nieuwegein ligt dichtbij ons huidige distributiecentrum in Utrecht en is logistiek gezien dus een goede match.”

Prologis verzorgt bouw

Prologis, dat de bouw van het distributiecentrum verzorgt, heeft een kavel van 5.7 hectare aangekocht van de gemeente Nieuwegein. Nog dit kwartaal start het met de bouwwerkzaamheden. De oplevering staat gepland voor maart 2020. 

BREAAM Very Good

Het built-to-suit distributiecentrum krijgt alvast het BREEAM certificaat ‘Very Good’ mee voor de duurzaamheidsprestatie. Het pand wordt voorzien van ledverlichting en op het dak komen zonnepanelen te liggen. 

Afbeelding: Wethouder Ellie Eggengoor en Sander Breugelmans, country manager Prologis Benelux, bij het tekenmoment.