HEMA benoemt nieuwe directeur logistiek en supply chain

Logistiekprofs op 23 March 2017

Adrian Porteous treedt aan als directeur logistiek en supply chain bij HEMA. De Brit was eerder bij de keten werkzaam als head of supply chain en wist in die functie de voorraad van de winkelketen fors te verminderen. 

In zijn nieuwe functie treedt Porteous ook toe tot het managementteam van HEMA. De directeur logistiek en supply chain werkte voorheen bij bedrijven als Woolworths, Otto en Karstadt. Zijn promotie is volgens topman Tjeerd Jegen een duidelijk voorbeeld van het internationale karakter van HEMA. 

Ook Tico Schneider voegt zich bij het managementteam van de Nederlandse winkelketen. Schneider werkt al bijna zeventien jaar bij HEMA en gaat nu aan de slag als countrydirector van Nederland. In zijn vorige functie was Schneider head of e-commerce. Hier legde hij de basis voor een nieuwe website en introduceerde hij instore picking. Met deze methode kunnen klanten hun online bestellingen binnen één dag ophalen in de fysieke winkel. HEMA zegt over Schneider dat de webshop onder zijn leiding aanzienlijk is gegroeid. Als countrydirector is Schneider verantwoordelijk voor de Nederlandse tak van HEMA. 

Redactie LogistiekProfs
Afbeelding: HEMA