HelloFresh wil uitstootvrij bezorgen in steden

Logistiekprofs op 20 February 2020

Door de inzet van nieuwe transportplanningsoftware en elektrische busjes kan HelloFresh in Amsterdam volledig uitstootvrij bezorgen. De maaltijdboxleverancier breidt deze ‘groene’ werkwijze op korte termijn uit naar Utrecht en Gent. 

Tegen eind 2022 wil HelloFresh 50 procent van de leveringen in de Benelux uitstootvrij bezorgen. Daarvoor werkt het sinds vorig jaar met rit- en optimalisatiestoftware Conundra OptiFlow. Een efficiënter samengesteld rittenplan, de opening van hubs in België en ‘groene levertijden’ waardoor klanten zelf kunnen zien wat het meest duurzame bezorgmoment is, maken dat bezorgers minder uren en kilometers hoeven te maken. Thomas Stroo, COO van HelloFresh Benelux: “Daarnaast zit de laadruimte van onze bezorgbusjes 16 procent voller. Gezamenlijk zorgt dit alles voor een reductie van 867 ton CO2 in de Benelux op jaarbasis.”

Uitstootvrij in Amsterdam

Binnen de ring van Amsterdam start HelloFresh met volledig emmissievrije bezorging. “Door de aanwezigheid van een speciale cityhub in Diemen waar de busjes kunnen opladen en de grote hoeveelheid klanten die HelloFresh in Amsterdam heeft, is dit een logische eerste keuze.”

Beperkte actieradius elektrische busjes

Stroo: “De busjes hebben op dit moment een beperkte actieradius waardoor we nog niet in de hele Benelux elektrisch kunnen bezorgen.” De maaltijdboxbezorger zegt samen te werken met verschillende autofabrikanten om dit alsnog mogelijk te maken. “We streven ernaar om tegen het einde van 2022 de helft van onze bezorging in de Benelux elektrisch te kunnen verzorgen, waarbij we in eerste instantie focussen op de stedelijke gebieden.”