HelloFresh verkort levertijden met nieuw landelijk distributiecentrum
20.10.2017 | Branchenieuws

HelloFresh verkort levertijden met nieuw landelijk distributiecentrum

HelloFresh bouwt in Bleiswijk een nieuw distributiecentrum dat twee keer zo groot is als het oude fulfilmentcentrum. De maaltijdbezorger zegt met het nieuwe distributiecentrum de bezorgtijd fors te kunnen verkorten. 

HelloFresh bouwt het pand met logistiek dienstverlener Leen Menken. Het pand krijgt een oppervlakte van ruim twintigduizend vierkante meter en wordt in de zomer van 2018 opgeleverd. Vanaf juli levert HelloFresh naar verwachting eerste maaltijdboxen vanuit Bleiswijk. "Als logistiek dienstverlener van HelloFresh hebben we de groei heel bewust en van dichtbij meegemaakt. In korte tijd zijn ze razendsnel gegroeid", aldus Leen Menken in een persbericht. "Letterlijk is er voor ons nog meer ruimte om de logistiek zo efficiënt mogelijk in te richten, zodat HelloFresh probleemloos kan blijven groeien en zijn klanten optimaal kan bedienen."

Snellere levering door grotere laaddocks

In het nieuwe dc heeft de maaltijdbezorger ruimte voor een groter en diverser assortiment. Dankzij grotere laaddocks kan het consumenten sneller bedienen. Omdat het gehele centrum wordt verkoeld naar twee tot vier graden, belooft HelloFresh betere kwaliteit van de producten. 

Het gebouw draagt het BREEAM – Excellent certificaat, het  meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk in de bouw ter wereld. 

Hello Fresh bouw dc.jpg

HelloFresh

HelloFresh is een Duitse startup met lokale vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, Australië, Zwitserland, Canada en de Verenigde Staten. HelloFresh heeft met Leen Menken al een distributiecentrum in Den Haag. Daarnaast beschikt het over achts hubs verspreid over Nederland en België. 

Op de foto (vlnr): Rutger-Jan Broekhoven (Borghese), Marc Rosier (Wethouder Zoetermeer), Maartje Frederiks (HelloFresh), Albert Abee (Wethouder Lansingerland), Leen Menken (LeenMenken), Thomas Griesel (HelloFresh) en Olaf Vreeburg (HelloFresh)

Plaats een reactie (0)

Reageren