Havenbedrijf Rotterdam ziet af van distributiecentrum door protest

Logistiekprofs op 1 July 2022

Het Havenbedrijf Rotterdam ziet af van een distributiecentrum op Landtong Rozenburg. Daarmee komt het tegemoet aan bezwaren van bewoners. Meer dan duizend mensen voerden actie tegen de komst van het dc. 

In een persbericht laat het Havenbedrijf weten dat er geen distributieactiviteiten op de Landtong, een schiereiland tussen het Calandkanaal en de Nieuwe Waterweg, zullen plaatsvinden. “De zorgen die leven onder de bewoners van Rozenburg zijn -net als een aantal andere overwegingen- in dit besluit meegenomen”, schrijft het Havenbedrijf.

Tegenstanders protesteerden tegen de komst van een dc op de Landtong. Deze zou funest zijn voor de natuur. Volgens bewoners is het gebied een van de weinige stukjes groen in Rozenburg. 

Het Havenbedrijf laat het gebied echter niet volledig links liggen. Het is nog steeds voornemens om het beschikbare terrein op de Landtong binnen de gestelde kaders van het bestemmingsplan te ontwikkelen. “Wanneer eerste ideeën hierover bekend zijn, wordt hierover met de direct betrokkenen in gesprek gegaan.