Hannover bouwt magazijn voor opslag van lithium-ionbatterijen

Logistiekprofs op 17 February 2016

In de Duitse stad Hannover wordt dit jaar een magazijn gebouwd waar lithium-ionbatterijen worden opgeslagen. Deze batterijen worden door verkooporganisaties van elektrische aangedreven auto’s bewaard als voorraad. De batterijen moeten op conditie worden gehouden en zullen in Hannover zelfs worden ingezet als stabiele energievoorraad, schrijft EVO. 

Het magazijn, dat in stadsdeel Herrenhausen wordt gebouwd, zal 3000 accumodules een plek geven. De batterijen worden niet alleen opgeslagen, maar ook gebruiksklaar gehouden door een cycli van laden en ontladen.  

Lees ook: Tractiebatterijen spelen belangrijke rol in mobiel intern transport

Energiebedrijf
De opslagplek is een initiatief van Enercity dat onderdeel is van Stadtwerke Hannover en dochterbedrijf Accumotive van Daimler. Enercity is in staat om de batterijen in te zetten als energiebuffer in de stroomvoorziening van de stad. De stad Hannover kan de buffer goed gebruiken om de toenemende schommelingen in de energieopwekking van de wind en zon op te vangen. Deze schommelingen worden nu nog opgevangen door snel draaiende turbines die op fossiele brandstoffen worden aangestuurd. Alle batterijen bij elkaar hebben een opslagcapaciteit van 15 megawattuur.

Particulier gebruik
Ook Mercedes-Benz ziet wel brood in een extra energieopslag van deze batterijen. Het Duitse bedrijf denkt erover na om de extra capaciteit aan te bieden aan particulieren die het kunnen gebruiken voor privégebruik. 

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte

Meld uzelf nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.