Handtekeningenactie tegen camera's in vrachtwagens
18.04.2016 | Branchenieuws

Handtekeningenactie tegen camera's in vrachtwagens

FNV voert actie tegen het plan van verzekeringsmaatschappij TVM om camera’s te plaatsen in vrachtwagencabines. De vrachtwagens zijn bedoeld om de verkeersveiligheid te verbeteren, maar FNV vindt dat dit de privacy van de chauffeurs schaadt. De vakbond is daarom een handtekeningenactie gestart. 

TVM gaat de proef onder meer houden met chauffeurs van Kuijpers Transport uit Veghel. Vermoeidheid en afleiding zijn belangrijke oorzaken voor ongelukken met vrachtwagens. De camera’s moeten signaleren wanneer een chauffeur niet goed oplet.

'Apparatuur zorgt juist voor afleiding' 
Volgens FNV zijn de camera's niet de oplossing. Naast het ontbreken van privacy zou nog meer apparatuur in de vrachtwagen juist voor afleiding zorgen. De vakbond meent dat er onderzocht moet worden of betere planningen van transportbedrijven kunnen leiden. Kortere werkweken zouden kunnen zorgen voor meer alertheid bij chauffeurs.

Beelden worden niet bewaard 
Tegenover Transport Online stelt Kuijpers Transport dat het niet gaat om een camera maar een eyetracker, die in de gaten moet houden of een chauffeur in slaap draagt te vallen of op zijn mobiele telefoon zit. De beelden zouden niet bewaard worden.

Redactie LogistiekProfs 

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.Plaats een reactie (0)

Reageren