Hamburg onderzoekt mogelijkheden ondergrondse distributie
Last Mile 03.05.2019 | Branchenieuws

Hamburg onderzoekt mogelijkheden ondergrondse distributie

In Hamburg onderzoeken partijen de mogelijkheid om stadsdistributie ondergronds te laten verlopen. Uit een haalbaarheidsstudie moet blijken of goederen tussen cityhubs en de Duitse binnenstad via ondergrondse tunnels vervoerd kunnen worden. 

Het bedrijf Smart City Loop richt zich op het proces voorafgaand aan de last mile. De startup wil buizen in de grond plaatsen waarin pallets vervoerd kunnen worden. Deze pallets gaan in verdeelcentra aan de rand van de stad tunnels in en komen in micro-hubs in de binnenstad weer bovengronds. Van daaruit verzorgen elektrische voertuigen de last mile. 

Haalbaarheid ondergronds transport

Vastgoedontwikkelaar Four Parx heeft Smart City Loop gesommeerd om te onderzoeken hoe haalbaar dit model in de nabije toekomst in Hamburg is. In eerste instantie wordt gekeken naar een verbinding tussen Wilhemsburg en het stadsdeel Altona, dat vijf kilometer verderop ligt. Buizen tussen deze twee locaties kunnen dagelijks zo'n duizend transportbewegingen overbodig maken, schatten de onderzoekers. 

Smart City Loop zegt het systeem relatief snel te kunnen bouwen, mochten de onderzoeksresultaten positief zijn. De resultaten worden in het derde kwartaal van dit jaar gepubliceerd. 


Plaats een reactie (0)

Reageren