H&M laat pakketten bezorgen door Fietskoeriers.nl

Logistiekprofs op 9 December 2019

H&M gaat in Nederland online bestellingen op de fiets bezorgen. De kledingketen heeft daarvoor de handen ineengeslagen met Fietskoeriers.nl. 

Nederland is het eerste land waar H&M op de fiets levert. De nieuwe service geldt voor next day delivery en kost hetzelfde als de reguliere bezorgopties. 

De koeriers bezorgen in de avond, tussen 18.00 en 22.00 uur. Omdat rond dat tijdstip veel mensen thuis zijn, verwachten H&M en Fietskoeriers.nl dat 98 procent van de eerste bezorgpogingen slaagt. 

Samenwerking Fietskoeriers.nl

Fietskoeiers.nl fietst in 33 steden voor bedrijven als Guturumshop en Dille & Kamille. Het bedrijf werkt met negentien lokale partners die werk bieden aan zo’n 600 fietskoeriers. De omzet van Fietskoeriers.nl zit in de lift. In drie jaar tijd groeide het bedrijf van nul naar één miljoen pakketten, stelde directeur Nick Vreeswijk in een eerder interview met LogistiekProfs. De omzet van het bedrijf zit namelijk al jaren in de lift. “We begonnen met B2C-leveringen voor webshops, maar profileren ons nu steeds meer als first en last mile-vervoerder, waarbij we werken met hubs aan de rand van steden. Dat sluit aan bij ons initiële doel om de stad schoner te maken.”