H&M introduceert same day delivery in Berlijn

19.07.2018 | Branchenieuws | 362 keer bekeken
H&M introduceert same day delivery in Berlijn

H&M test in Berlijn bezorging op dezelfde dag. Consumenten die voor tien uur 's ochtends een bestelling plaatsen, ontvangen hun pakketje nog dezelfde avond. 

In een persbericht schrijft H&M dat het de service momenteel test in Berlijn. Bij positieve respons volgt uitbreiding naar andere steden. Consumenten betalen bij de moderetailer 5,99 euro voor same day delivery. Dat is slechts 1 euro meer dan bij gewone bestellingen. Wanneer een bestelling na 10:00 uur en voor 22:00 uur wordt geplaatst, volgt bezorging op de volgende dag. 

Lange levertijden

De proef van H&M in Berlijn komt na een lange periode van kritiek van Europese consumenten. Online wordt veel geklaagd over de lange verzendtijden die het Zweedse modehuis hanteert. In Nederland worden online bestellingen sinds vorig jaar vanuit het nieuwe magazijn in Tilburg verzonden. Toch duurt het doorgaans meerdere werkdagen voordat klanten hun pakketje in huis hebben. 

Verzendkosten

Bovendien betalen consumenten bij H&M standaard 4,99 aan verzendkosten, iets waar de meeste moderetailers zich niet meer aan wagen. Met de introductie van same day delivery en de uitbreiding van next day delivery lijkt H&M zich nu met haar online concurrenten als Zara en Zalando te willen meten. 


Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de LogistiekProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.

Reacties (0)

Reageren