GXO Logistics pickt voortaan met handschoen-scanners

Logistiekprofs op 24 september 2021 | 2 minuten leestijd

GXO Logistics zet in op handschoen-scanners. In de magazijnen in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en Spanje gebruikt het zo’n 400 scanners met schermweergave. De logistiek dienstverlener schat de tijdswinst in vergelijking met conventionele handheld apparatuur op zo’n 4 seconden per scan.

De tijdswinst zit hem het feit dat de handdschoen handsfree is. Het gaat om draagbare MARK scanners met beeldscherm van ProGlove. GXO gebruikt ze voor orderverzameling, verpakken en behandeling van inkomende opdrachten in proefprogramma’s voor grote e-commerce en doe-het-zelf klanten. 

De draagbare scanners zorgen volgens de speler in contractlogistiek voor meer precisie in logistieke omgevingen waar snelle doorstroom vereist is. De gebruiker kan belangrijke informatie zoals opslaglocatie, productidentificatie en beschikbare hoeveelheid rechtstreeks zien op de handschoen. De lichtgewicht draagbare scanners moeten de handen van medewerkers bovendien minder belasten. GXO integreert de nieuwe technologie met zijn warehouse management systeem en de digitale tools die in de installaties van het bedrijf worden gebruikt. 

Richard Cawston, President GXO Europa, zegt: “Wij zijn steeds op zoek naar nieuwe technologie om onze operaties nauwkeuriger, efficiënter en veiliger te maken. Door het inzetten van deze draagbare scanners boeken wij productiviteitswinsten tot 10 procent en verlichten wij de werklast voor ons magazijnpersoneel.”

Gerelateerde artikelen