Grote trainingsdag TLN voor bijscholing code 95
25.05.2016 | Branchenieuws

Grote trainingsdag TLN voor bijscholing code 95

TLN organiseert op 25 juni een training om chauffeurs onder meer bij te spijkeren op het gebied van Code 95. Vanaf 9 september van dit jaar moeten veel vrachtwagenchauffeurs de code namelijk op hun rijbewijs hebben staan om hun beroep te mogen uitoefenen.

TLN wil de chauffeurs graag tegemoet komen zodat ze later dit jaar niet voor verrassingen komen te staan:  “De nascholing geldt voor iedereen die in het bezit is van een C- of D-rijbewijs. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen eigen vervoerders en beroepsvervoerders, werkgevers of werknemers”, legt TLN uit in een persbericht.

Verschillende onderwerpen
De chauffeurs doorlopen tijdens de dag een programma waar verschillende onderwerpen worden besproken. Bewustwording op het gebied van schadepreventie is daarbij een belangrijk thema. “Daarnaast ontvangen de chauffeurs vakinhoudelijke kennis die ze direct in de dagelijkse werkzaamheden kunnen toepassen”, laat TLN weten. Aan de orde komen onder meer de digitale tachograaf, ladingzekering, gas terug op stress, schadepreventie en manoeuvreren.

Capaciteit
De brancheorganisatie wil tijdens de dag in juni zo veel mogelijk chauffeurs trainen. Er is plek voor negentig tot 180 man. “Deze cursus is erkend door het CBR en staat voor 7 uur nascholing (theorie) Vakbekwaamheid (Code 95). De deelnemers ontvangen een Getuigschrift als bewijs van deelname.” Aanmelden kunnen de chauffeurs doen via de website van TLN.

Redactie LogistiekProfs

Blijf altijd op de hoogte
Meld jezelf aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends, innovaties en ontwikkelingen uit de branche.


Plaats een reactie (0)

Reageren