Grote bedrijven ondertekenen initiatief: elektrisch rijden voortaan de norm
20.09.2017 | Branchenieuws

Grote bedrijven ondertekenen initiatief: elektrisch rijden voortaan de norm

In 2030 moeten alle vrachtwagens van grote bedrijven als Unilever, Ikea en DHL voor de helft elektrisch rijden. Samen met een tiental andere bedrijven ondertekenden zij het mobiliteitsintiatief EV100.

Het Mobiliteitsinitiatief staat voor de normalisering van elektrisch rijden voor grote bedrijven, aldus de initiatiefnemers. Het besluit werd genomen door The Climate Group, tijdens de Climate Week die deze week in New York plaatsvindt.

Met deelnemers als Unilever en Leaseplan heeft The Climate Group een mooi begin, maar de initiatiefnemers benadrukken dat dit slechts het begin is. ‘De transportsector is nog altijd de sterkst groeiende milieuvervuiler,’ aldus de groep in een persbericht. Ook benadrukt het bedrijf dat de helft van de auto’s op de wegen in bezit zijn van bedrijven.

Voordelig
Om elektrisch rijden te stimuleren, beloven de tien ondertekenaars van het initiatief dat ze infrastructuur gaan inrichten. Elektrische laadpalen worden voldoende geplaatst rondom de distributiecentra en langs veel gereden routes, waardoor het makkelijker is voor chauffeurs om even bij te tanken.

Het personenvervoer dat namens deze bedrijven rijdt moet volledig elektrisch rijden, zo staat in het convenant te lezen. Dit houdt onder andere in dat medewerkers actief worden ingelicht over de mogelijkheden van elektrisch rijden en dat elektrische auto’s een stuk voordeliger te leasen zijn dan de dieselvariant. 

Plaats een reactie (0)

Reageren