Groene Rijders verzorgt de last mile voor CB

Logistiekprofs op 10 June 2020

Logistiek dienstverlener CB besteedt de last mile in Arnhem en Velp uit aan Groene Rijders, specialist in CO2-neutrale bezorging. Elke ochtend levert CB een zending af bij de stadshub van Groene Rijders. Vanuit daar verzorgt Groene Rijders de laatste kilometers. 

Groene Rijders werkt met transportfietsen en elektrische voertuigen. Door het bundelen van in- en uitgaande goederenstromen, streeft het bedrijf ernaar het aantal transportbewegingen in de stad te verminderen. Groene Rijders opereert vanuit een hub net buiten het centrum van Arnhem. Daar werkt het samen met Scabalor, een arbeidsontwikkelbedrijf dat mensen naar passend werk begeleidt. 

Lees ook: PostNL en CB zetten in op groeiende markt voor zorglogistiek

CB, dat zich als logistiek dienstverlener richt op de sectoren media en healthcare, werkt naar eigen zeggen steeds vaker samen met vervoerspartners als Groene Rijders. “Enerzijds om goede service te bieden, zoals vroeg leveren. Anderzijds om efficiënt en duurzaam te rijden”, licht Arjan de Jong, Manager Vervoer bij CB toe. “Door de samenwerking met Groene Rijders breiden we ons vervoersnetwerk verder uit. Een goed netwerk maakt ons flexibel en zorgt ervoor dat we precies dat vervoer inzetten dat op dat moment in die regio nodig is.”