Groen licht voor overname; Bruna valt nu echt onder Audax

Logistiekprofs op 22 januari 2020 | 2 minuten leestijd

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft groen licht gegeven voor de overname van Bruna door Audax Groep. De samenvoeging van teams, processen en systemen wordt in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Bruna blijft onder de eigen naam actief op de Nederlandse markt. 

Audax Groep is een zakelijk platform voor de logistieke retail. Het bedrijf richt zich op het creëren, vermarkten, verspreiden en verkopen van producten als tijdschriften en boeken. Onder de vlag van Audax vallen onder meer de labels AKO, The Read Shop, Marskramer, en nu dus ook Bruna. Door het samenvoegen van beide organisaties ontstaat een bedrijf met een omzet van 350 miljoen euro, 1.700 medewerkers en een retailnetwerk van 1.300 winkelpunten. 

Beide partijen verwachten door schaalvoordelen, een grotere inkoopkracht en gecombineerde knowhow efficiënter in de markt te opereren. Hubert de Leeuw, voorzitter van de Raad van Bestuur van Audax Groep: “Deze krachtenbundeling is een volgende stap in de ontwikkeling van Audax, als familiebedrijf met haar wortels sterk in tijdschriften en boeken zijn wij klaar voor een nieuwe toekomst.” De integratie van de ondernemingen is naar verwachting in juni afgerond.

Gerelateerde artikelen