GreyOrange en Hai Robotics versterken hun samenwerking

Logistiekprofs op 14 december 2023 | 2 minuten leestijd

GreyOrange en Hai Robotics breiden hun samenwerking uit. Beide bedrijven zijn al meer dan twee jaar partners en hebben samen meer dan tien projecten voltooid. Door de software van GreyOrange en de hardware van Hai Robotics te combineren willen ze de capaciteit, opslagdichtheid en flexibiliteit van hun oplossingen vergroten.

GreyOrange en Hai Robotics hebben onder meer fulfilment centers ingericht voor de grootste retailer van de Verenigde Staten en één van de grootste fashionretailers ter wereld. Daarbij bleek dat beide bedrijven gecombineerd een uniek aanbod hebben voor nadere magazijnen en distributiecentra. Daarbij wordt het softwareplatform GreyMatter gebruikt om de autonome mobiele robots van zowel Hai als GreyOrange te integreren en te laten werken op één grid.

Tien meter hoog

Het opslagsysteem van Hai Robotics – aangedreven door de mobiele robots voor de handling van goederen – biedt flexibiliteit en hoge opslagdichtheid voor bakken, trays, dozen of oversized items. De goederen-naar-de-man-systemen van Hai kunnen worden gebouwd met behulp van vrijwel alle standaard stellingen en bakken in de sector. Het systeem kan hoogtes aan tot tien meter en kan bakken vijf diep opslaan.

Pieken in de vraag

De combinatie met het GreyMatter-platform van GreyOrange creëert een unieke oplossing die kan zorgen voor een maximale operationele efficiëntie, een snellere orderverwerking en een verbeterde ordernauwkeurigheid. De samenwerking van deze twee bedrijven biedt een uniforme oplossing voor alle technologieën, terwijl het de mogelijkheid biedt om zich aan te passen aan pieken in de vraag en het steeds veranderende consumentengedrag.

Revolutie in de industrie

“Door hun oplossingen te integreren hebben de twee bedrijven de weg vrijgemaakt voor oplossingen die een revolutie teweegbrengen in de industrie”, zegt Brian Reinhart, chief revenue officer van Hai Robotics. “Wat we samen hebben gedaan is eindgebruikers voorzien van de capaciteit die ze nodig hebben om aan hun groeiende vraag te voldoen, de opslagdichtheid om optimaal gebruik te maken van hun opslagruimte en de flexibiliteit die nodig is in deze steeds veranderende omgeving.”

“De samenwerking tussen Hai Robotics en GreyOrange is de perfecte use case voor innovatie binnen de magazijnautomatisering,” zegt Akash Gupta, medeoprichter en CEO, GreyOrange. “Deze samenwerking combineert onze geavanceerde GreyMatter- software met de verticale AMR’s van Hai Robotics.”

Gerelateerde artikelen