'Grensoverschrijdende pakketbezorging moet efficiënter'
21.09.2016 | Branchenieuws

'Grensoverschrijdende pakketbezorging moet efficiënter'

Om grensoverschrijdende e-commerce in Europa te stimuleren, moet pakketverzending naar het buitenland efficiënter worden. Dat stelt Ecommerce Europa, koepelorganisatie voor online retail. 

Volgens de brancheorganisatie bepalen logistieke partijen momenteel zelf hoe ze labelen, barcodes plaatsen en de elektronische communicatie regelen. Dat zorgt voor een inefficiënt verzendproces. “Webwinkeliers zijn huiverig met verkopen in andere EU-landen, omdat grensoverschrijdende levering nog altijd inefficiënt geregeld is”, aldus Marlene ten Ham van Ecommerce Europe. Zeker bedrijven uit het MKB zouden hier moeite mee hebben. De organisatie heeft een manifest opgesteld, waarin het pleit voor werkbare oplossingen op het gebied van pakketlevering in Europa. Te denken valt aan harmonisatie, pakketlabels en interoperabiliteit.

De organisatie hoopt dat cross-border delivery op deze manier goedkoper wordt voor consumenten en voor winkeliers. Het manifest van Ecommerce Europe, verschijnt binnenkort online.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren