Grenscontroles gooien planning transportbedrijven overhoop

Logistiekprofs op 16 September 2015

Handels- en productiebedrijven doen er goed aan hun transportplanning nog eens nader te bekijken nu Duitsland grenscontroles heeft ingevoerd op de grens met Oostenrijk. Dat schrijft EVO op haar website. De verladersorganisatie raadt transportbedrijven ook aan dat zij hun vrachtwagens goed controleren op het moment dat zij terugkeren.   

Duitsland heeft grenscontroles ingevoerd nu het land de grote stroom vluchtelingen niet meer aankan. Op de nacht van zaterdag op zondag staken zo’n 5000 vluchtelingen namelijk de grens van Oostenrijk met Duitsland over. Het grootste aantal controles vindt daarom plaats aan de grens met Oostenrijk. Bij de grensposten worden auto’s steekproefsgewijs gecontroleerd. Dit heeft al tot vele vertragingen gezorgd. 

Controleren vrachtwagens 
De verladersorganisatie meent dat bedrijven die hun producten zelf vervoeren, terugkerende auto’s goed beveiligen en goed te controleren op mogelijke indringers. 

Grip houden op doorlooptijden 
Volgens EVO rijden er ook veel vrachtauto’s vanuit Italië via Oostenrijk terug naar Nederland. Deze trucks krijgen dus te maken met vertragingen in hun productieproces. Dat is een nog groter probleem omdat er veel kaas en melk vanuit Italië wordt vervoerd. Bedrijven doen er daarom goed aan om nauw contact te houden met hun buitenlandse relaties. Zo kunnen ze grip houden op doorlooptijden.

Redactie LogistiekProfs