Google Glass terug op de markt
20.07.2017 | Branchenieuws

Google Glass terug op de markt

De Google Glass is terug op de markt. De augmented reality bril werd in 2015 uit de verkoop gehaald, maar wordt nu weer beschikbaar voor bedrijven. 

Dat schrijft Emerce naar aanleiding van een verklaring van zusterbedrijf X Company. Het is bijna drie jaar stil geweest rondom de Google Glass. De bril kwam in 2013 met veel bombarie op de markt, maar werd niet positief ontvangen. De geïntegreerde, onopvallende camera zou de privacy van omstanders schenden. In 2015 werd daarom besloten om met de productie van de bril te stoppen.

Enterprise Edition
Ondertussen werd de bril achter de schermen doorontwikkeld en getest bij bedrijven, zo valt te lezen in de verklaring. De zogenoemde Enterprise Edition werd bij bedrijven als DHL, Boeing en Volkswagen al getest. Het nieuwe model heeft een aantal verbeterde functionaliteiten. Zo is de camera scherper, de processor sneller en brandt er nu een rood licht wanneer er met de camera wordt opgenomen. Daarnaast is een koppeling met veiligheidsbrillen mogelijk. De brillen worden voor een bedrag tussen de 1300 en 1500 dollar verkocht.

Het wachten is op de logistieke bedrijven die de Google Glass in gebruik gaan nemen. In veel magazijnen worden slimme brillen al ingezet voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Werknemers houden door de slimme bril hun handen vrij tijdens het order picken. 

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (1)

Reageren
  • 25.07.2017 - 15:59 uur | Paul E Vandenbroucke

    Het was klaar en duidelijk.