Google aan de slag met bezorgdrone
05.08.2016 | Branchenieuws

Google aan de slag met bezorgdrone

Google heeft van de Amerikaanse overheid groen licht gekregen voor het testen van een bezorgdrone op een speciaal daarvoor ingericht terrein. Met het zogeheten Project Wing kan het bedrijf aantonen dat drones veilig genoeg zijn om buiten het zicht van een bestuurder te vliegen. 

Volgens het Amerikaanse persbureau Bloomberg kreeg Google toestemming van het Witte Huis en luchtvaarttoezichthouder Federal Aviation. Het krijgt de kans om de veiligheid van het ‘Project Wing-drone’ aan te tonen. Er wordt zelfs 35 miljoen dollar gereserveerd voor onderzoek naar de voor- en nadelen van de drones. Dit geld komt uit de US National Science Foundation. 

Transponders
De drones van Project Wing komen uit het lab van Google en zullen uiteindelijk worden voorzien van kleine, goedkope transponders. Hiermee krijgen vliegtuigen en bestuurders vanaf de grond inzicht in de locatie van de drone. Het zou er bovendien voor zorgen dat de drones niet tegen elkaar opbotsen. 

Regelgeving
Project Wing volgt kort nadat de FAA bekend maakte dat het soepeler om zou gaan met het gebruik van commerciële drones. De luchtvaartautoriteit gaf toen aan dat drones eventueel ook buiten het zicht van bestuurders mogen vliegen, wat een voorwaarde is voor bezorgdrones, mits aangetoond kan worden dat dit veilig is.

Redactie LogistiekProfs

Plaats een reactie (0)

Reageren