Goodman zet in op logistiek vastgoed met 180.000 m2 aan nieuwbouw
Bouw & Vastgoed 06.06.2019 | Branchenieuws

Goodman zet in op logistiek vastgoed met 180.000 m2 aan nieuwbouw

Goodman Nederland bouwt dit jaar voor 180.000 vierkante meter aan logistiek vastgoed. De vastgoedgroep plaatst nieuwe distributiecentra op drie strategische locaties in Nederland. 

Dat maakte het bedrijf bekend tijdens vastgoedbeurs Provada. In het tweede deel van dit jaar start Goodman met de bouw van de distributiecentra, op bedrijventerreinen in Amsterdam, Oosterhout en Maarssen. "Hoewel het aanbod beperkt is, vinden we nog steeds locaties van goede kwaliteit die aantrekkelijk zijn voor klanten die vaak op zoek zijn naar locaties nabij dichtbevolkte gebieden om hun klanten snelle bezorging en betere service te bieden", aldus Lien Standaert, Country Manager van Goodman Nederland. 

Amsterdam, Oosterhout en Maarssen

Goodman Amsterdam.jpg

In Amsterdam ontwikkelt Goodman een nieuw depot voor DPD op industrieterrein De Nieuwe Liede, op de kruising van de A9 en A200. Op deze locatie volgen nog twee nieuwe distributiecentra van in totaal 46.000 vierkante meter, beschikbaar voor verhuur. 

Goodman Oosterhout.jpg

In Oosterhout heeft Goodman de beschikking over 12,5 hectare grond. Het terrein, dat is omgedoopt tot het Goodman Oosterhout Logistics Centre, zal in fases worden herontwikkeld, te beginnen bij een hypermodern distributiecentrum van 70.000 vierkante meter. 

Op bedrijventerrein Lageweide in Maarssen heeft Goldman een locatie van 3,5 hectare gekocht. De huidige drukkerij wordt gesloopt en vervangen door een nieuw distributiecentrum van 25.000 vierkante meter (afbeelding bovenaan artikel).

Vraag naar strategische locaties

"We zien een sterke vraag naar hoogwaardige industriële ruimtes op strategische locaties, zoals blijkt uit onze recente huurovereenkomsten met Tegelgroep Nederland in Bemmel voor een logistiek centrum van 21.000 vierkante meter en de ontwikkeling voor DPD Nederland", concludeert Standaert. "Dit geeft ons het vertrouwen om de bouw op deze drie locaties te starten."


Plaats een reactie (0)

Reageren