Goodman, Fiege en Makro leggen eerste steen nieuw distributiecentrum

Logistiekprofs op 20 april 2017 | 2 minuten leestijd

Goodman bouwt in samenwerking met Fiege en Makro een nieuw distributiecentrum in Puurs België. Het nieuwe dc is nodig door de groei van Makro, dat zijn logistieke activiteiten heeft uitbesteed aan Fiege. 

De nieuwbouw betreft een uitbreiding van de bestaande logistieke faciliteit van logistiek dienstverlener Fiege. Het huidige logistieke center bestaat uit 20.600 vierkante meter magazijn ruimte. Met de bouw van het nieuwe multi user warehouse komt daar nog eens 40.000 vierkante meter vloeroppervlakte bij, waarvan Fiege België 32.000 vierkante meter zal gaan huren. Het nieuwe pand is naar verwachting in november 2017 klaar.

Met het logistieke centrum in Puurs wil Makro zowel de nationale markt als de West-Europese markt bedienen. Door de ligging tussen Antwerpen en Brussel en de belangrijkste Belgische verkeersaders verwachten Fiege en Makro goederenstromen er efficiënt te kunnen beheren. “Anticiperen op de behoeften van klanten is noodzaak”, aldus Pascal van der Linden, CEO van Fiege. “De timing is perfect: in mei 2016 besloot Makro haar activiteiten te centraliseren, wat inhield dat Fiege een extra 20.000 vierkante meter ruimte nodig had bovenop de al bestaande ruimte die wij in Puurs Logistic Center beschikbaar hebben. Door het uitbreiden van de site kunnen we de perfecte oplossing bieden die past bij de strategie van Makro.”

Het nieuwe distributiecentrum wordt voorzien van duurzame toepassingen als LED verlichting met bewegingssensoren en infrarode heaters. Door optimaal gebruik van daglicht en hergebruik van water moet het energieverbruik worden gereduceerd. 

Redactie LogistiekProfs