GLS verdubbelt pakketcapaciteit in Amsterdam
Bouw & Vastgoed 09.05.2019 | Branchenieuws

GLS verdubbelt pakketcapaciteit in Amsterdam

GLS vergroot haar capaciteit voor pakketafhandeling met de opening van een duurzaam depot in Amsterdam. Door een geavanceerde sorteerinstallatie en 140 laad- en losdeuren kunnen er meer dan twee keer zoveel pakketten als in het huidige depot worden verwerkt. 

GLS is al gestart met de bouw van het pand in het Atlaspark in de haven van Amsterdam. De locatie biedt het pakket- en vrachtbedrijf een goede verbinding met andere GLS-locaties. Vanuit het Atlaspark is het centrum van Amsterdam bovendien binnen tien minuten te bereiken. 

Capaciteitsverdubbeling

Met de opening van de nieuwe locatie neemt de distributieruimte van GLS toe met 6.200 vierkante meter. Een geavanceerde sorteerinstallatie en 140 laad- en losdeuren moeten de capaciteit ten opzichte van het huidige depot verdubbelen. 

Graphics_GLS-depot_Amsterdam_in_aanbouw_ 

“Door deze capaciteitsuitbreiding kunnen wij onze klanten een snelle en betrouwbare service blijven bieden bij de alsmaar toenemende volumes”, zegt Milo Kars, managing director van GLS Netherlands. “Tegelijkertijd past dit nieuwe depot in ons streven om de milieueffecten in ons netwerk te minimaliseren en aantrekkelijke arbeidsplaatsen te creëren.” 

Zonnepanelen en warmtepompinstallatie

GLS treft duurzame maatregelen om haar milieueffecten te minimaliseren. Zonnepanelen op het dak gaan het depot van elektriciteit voorzien. Door het gebruik van een warmtepompinstallatie wordt daarnaast het verbruik van grondstoffen en de CO2-uitstoot verder gereduceerd. Ook worden er laadstations voor elektrische voertuigen geplaatst.

Aantrekkelijke arbeidsplaatsen

Op de locatie gaan meer dan tweehonderd medewerkers aan de slag. GLS wil voor hen een aantrekkelijke werkomgeving creëren, aldus het bedrijf in een persbericht. Werknemers profiteren onder meer van een nieuwe bedrijfskantine en een grotere kantoorruimte. Dakramen in de overslaghal zorgen voor meer daglicht. Chauffeurs genieten bij het laden en lossen van hun bestel- en vrachtwagens een betere ergonomie omdat het laadoppervlak en de depotvloer zich op gelijke hoogte bevinden.Plaats een reactie (0)

Reageren