GLS verdubbelt capaciteit van depot in Rotterdam
06.11.2017 | Branchenieuws

GLS verdubbelt capaciteit van depot in Rotterdam

Pakket- en vrachtdienst GLS heeft 5,9 miljoen euro geïnvesteerd in uitbreiding en modernisering van zijn grootste depot in Rotterdam. Op de locatie kunnen nu twee keer zoveel pakketten als voorheen worden verwerkt. 

Door een toename van de pakket- en vrachtvolumes zat GLS Netherlands om ruimte verlegen. Ook voor het piekseizoen verwacht de logistiek dienstverlener een stijging in het aantal pakketten. 

Het depot beslaat na de verbouwing een oppervlakte van 66000 vierkante meter. Het aantal laad- en losdeuren is uitgebreid van 72 naar 137.  Een nieuwe sorteerinstallatie zorgt voor snellere verwerking van de pakketten. De palletzendingen worden door de logistiek dienstverlener gesorteerd in een aparte loods met een oppervlakte van 1900 vierkante meter. GLS stelt dat de capaciteitswinst door efficiënt ruimte gebruik naar bijna 100 procent is gestegen. 

Rechtstreekse verbindingen naar depots in binnen- en buitenland

Extra nationale en internationale lijndiensten van en naar Rotterdam moeten GLS tijdswinst opleveren. Zo worden er rechtstreekse verbindingen naar depots Nederland en naar België opgezet. 

Extra banen

In het depot werken momenteel 40 medewerkers van GLS en 85 chauffeurs en bezorgers via transportpartners. GLS verwacht dat het in de toekomst nog eens 40 extra chauffeurs nodig zal hebben. 



Plaats een reactie (0)

Reageren