GLS lijft Canadese pakketdienst in
14.09.2018 | Branchenieuws

GLS lijft Canadese pakketdienst in

General Logistics Systems (GLS) neemt de Canadese pakketdienst Dicom Vanada over voor 238 miljoen euro. Met de overname wil het Europese bedrijf de Canadese pakketmarkt aanboren. 

Dicom Canada levert pakket-, vracht- en logistieke diensten via het wegvervoer. Voor een pan-Canadese logistieke dienstverlening beschikt het bedrijf over een netwerk van 28 depots en werkt het samen met partners door heel Canada. De activiteiten van Dicom Canada in de Verenigde Staten vallen buiten de overname. 

Groeimarkt Canada

Het B2B-pakketbedrijf, voorheen in handen van private-equitybedrijf Wind Point Partners, is voornamelijk actief in de Canadese provincies Ontario en Quebec. Deze oostelijke provincies vertegenwoordigen 57 procent van het BBP van Canada. GLS hoopt in deze regio te kunnen profiteren van de gevestigde marktpositie van Dicom Canada.

Rico Back, Chief Executive Officer van Royal Mail Group: "Deze overname is in lijn met de strategie van GLS om door gerichte acquisities groeisegmenten buiten Europa te ontsluiten. Met een sterke aanwezigheid in het oosten van Canada en een focus op het B2B-segment is het businessmodel van Dicom Canada vergelijkbaar met dat van GLS."

Directie Dicom Canada blijft ongewijzigd

GLS neemt het bedrijf over zonder schulden voor 360 miljoen Canadese dollar (circa 238 miljoen euro). De leiding over Dicom Canada blijft in handen van Rick Barnes, President van Dicom Canada, en het huidige managementteam.

Plaats een reactie (0)

Reageren