GLS breidt depot bij Nijmegen uit
Bouw & Vastgoed 12.03.2020 | Branchenieuws

GLS breidt depot bij Nijmegen uit

GLS is begonnen met modernisering en uitbreiding van haar depot in Wijchen, bij Nijmegen. Door twee nieuwe distributiehallen wordt Wijchen een van de grootste GLS-depots van Nederland. 

Met de distributiehallen en een nieuwe sorteerinstallatie neemt de capaciteit voor pakketbezorger GLS fors toe. Het overslagoppervlak groeit met 3.200 vierkante meter tot in totaal 6.000 vierkante meter. Samen met de nieuwe sorteerinstallatie zorgt dat voor een verdubbeling van de capaciteit in het depot. Voor het laden en lossen zijn na de verbouwing honderd deuren beschikbaar. 

Op het dak van het gebouw worden zonnepanelen geïnstalleerd, waarmee de sorteerinstallatie emissievrij kan worden geëxploiteerd. Er wordt een warmtepomp als primaire warmtebron gebruikt en de distributieruimte wordt voorzien van ledverlichting die automatisch aanspringt. 

Grote locatie voor GLS

Door de uitbreiding wordt Wijchen een van de grootste GLS-depots van Nederland. Vanuit hier richt GLS zich op de regio rond Nijmegen. Vanwege de nabijheid van de Duitse grens en de goede verbindingen vormt het depot in het netwerk van GLS bovendien een belangrijke schakel tussen de Randstad en het Ruhrgebied, schrijft het bedrijf in een persbericht. 

Groeiend aantal pakketten

“Met deze uitbreiding spelen we ook in Wijchen in op een groeiend aantal pakketten, nadat we dit jaar ook al een groter, duurzaam depot in Amsterdam hebben geopend”, aldus Milo Kars, Managing Director GLS Netherlands. “Daardoor kunnen we de groei als gevolg van het stijgende aantal online bestellingen optimaal begeleiden en onze klanten hoge kwaliteit blijven bieden.”Plaats een reactie (0)

Reageren