GLS betrekt nieuw depot in Amsterdam

Logistiekprofs op 1 July 2022

GLS heeft deze week een nieuw depot in Amsterdam in gebruik genomen. Met de nieuwbouw verdubbelt de vervoerder zijn capaciteit ten opzichte van het voormalige depot. 

De distributieruimte in de haven van Amsterdam beslaat 6.200 vierkante meter, beschikt over een geavanceerde sorteerinstallatie en 140 laad- en losdeuren. Er gaan meer dan 200 medewerkers aan de slag. 

Volgens GLS biedt de infrastructuur rondom het Atlaspark in Amsterdam een uitstekende verbinding met andere depots van de vervoerder. Bovendien is het stadscentrum in tien minuten bereikbaar, waardoor de last-mile bezorging sneller verloopt.

GLS mikte bij de bouw op een ‘ecologisch efficiënt’ pand, waarin milieubelangen een belangrijke rol spelen. Een aardwarmtepomp als primaire warmtebron reduceert de CO2-uitstoot. Zonnecollectoren voorzien het gebouw van groene stroom. Prismavormige koepels op het dak vangen het zonlicht op en verspreiden deze evenredig over de distributieruimte. Bij geringe lichtinval en bij beweging springt de ledverlichting aan. Tot slot zijn er laadstations voor elektrische voertuigen geplaatst.