Geodis bouwt in Venlo een XXL-dc van 130.000 vierkante meter

Logistiekprofs op 16 september 2021 | 2 minuten leestijd

Geodis investeert honderden miljoenen euro’s in een nieuw megadistributiecentrum in Venlo. De logistiek dienstverlener uit Frankrijk zegt tot de nok vol te zitten en extra ruimte te nodig hebben, zeker voor klanten in e-commerce.

Geodis, dat in 2020 een omzet van 8,4 miljard euro noteerde, heeft op bedrijventerrein Trade Port Noord 21,5 hectare grond bemachtigd. Hier verrijst een distributiecentrum van 130.000 vierkante meter. Het dochterbedrijf van spoorconcern SNCF wil met die extra ruimte de sterke groei van klanten in e-commerce bijhouden. De mondiale speler heeft al vier locaties in Venlo, met een totale oppervlakte van 123.000 vierkante meter. 

De bouwkosten van de nieuwe loods bedragen circa 130 miljoen euro, verwachten kenners op basis van de grond- en bouwkosten. Tegenover het FD stelt Geodis dat dat een aannemelijk bedrag is. Daarbij is nog geen rekening gehouden met de kosten voor de inrichting en IT. 

Het pand biedt werkgelegenheid aan circa 350 tot 400 mensen. Door de krapte op de arbeidsmarkt wordt het aantrekken van voldoende personeel een uitdaging, verwacht Geodis. 

Volgend jaar startten de bouwwerkzaamheden. Wanneer het dc in gebruik wordt genomen, is nog niet bekend. 

Gerelateerde artikelen