Genomineerden Prijs Veiligste Magazijn bekend

Logistiekprofs op 30 september 2021 | 2 minuten leestijd

De jury van de Prijs Veiligste Magazijn heeft drie bedrijven genomineerd: Timberland Europe (Almelo), Bressers Metaal (Tilburg) en DSM Protective Materials (Heerlen) maken kans op de titel. 

Tijdens de Dag van het Veilige Magazijn, op woensdag 16 maart 2022, horen zij of ze goud, zilver of brons ontvangen. De jury maakt onderscheid tussen grote magazijnen – met meer dan 25 medewerkers – en kleine magazijnen – met 25 magazijnmedewerkers of minder. DSM Protective Materials valt als enige genomineerde in die laatste categorie. 

Door de coronamaatregelen werd de verkiezing vorig jaar afgelast. Vanwege het grote belang van veiligheid heeft de jury dit jaar de inschrijving weer geopend. “Juist nu de economie op volle toeren draait en magazijnen soms meer werk hebben dan ze aankunnen, is het zaak om veilig te blijven werken. In een veilig magazijn gaan alle medewerkers na afloop van hun werkdag gezond naar huis om de volgende dag weer met plezier aan de slag te gaan. Maar een veilig magazijn betekent ook dat goederen zonder schade en zonder verstoringen in het logistieke proces hun eindbestemming bereiken”, klinkt het in een persbericht.

Prijs Veiligste Magazijn 2021

De Prijs Veiligste Magazijn wordt voor de vijftiende keer uitgereikt. Aan de prijs is behalve een oorkonde ook een geldbedrag gekoppeld, bedoeld om de veiligheidscultuur in het magazijn verder te versterken. 

Dag van het Veilige Magazijn

De uitslag van de Prijs Veiligste Magazijn 2021 wordt bekend gemaakt tijdens de Dag van het Veilige Magazijn. Dit evenement, dat eveneens wordt georganiseerd door BMWT, ondernemersvereniging voor internationale handel en logistiek evofenedex en Tempo-Team, vindt plaats op woensdag 16 maart 2022. 

Gerelateerde artikelen