'Generaal pardon' moet rust terugbrengen in Jumbo-distributiecentra
Personeel & Arbeidsmarkt 04.03.2019 | Branchenieuws

'Generaal pardon' moet rust terugbrengen in Jumbo-distributiecentra

De directie en ondernemingsraden van Jumbo hopen met een 'generaal pardon' de gemoederen in de distributiecentra te sussen. Logistiek medewerkers die in eerste instantie niet akkoord gingen met de arbeidsvoorwaardenregeling (avr) van Jumbo, krijgen de gemiste loonsverhoging met terugwerkende kracht uitbetaald wanneer zij de avr alsnog steunen. 

De avr is in 2017 in het leven geroepen nadat de supermarktketen en vakbonden het niet eens werden over de nieuwe cao. Jumbo besloot daarop de vakbonden te passeren en rechtstreeks met de ondernemingsraden nieuwe arbeidsvoorwaarden overeen te komen. 

Keuze tussen avr of verlopen cao

De circa 3.000 vaste medewerkers van Jumbo Logistiek kregen de keuze tussen de nieuwe avr of de verlopen cao. Uiteindelijk maakte circa 72 procent van het totale aantal medewerkers een keuze. Hiervan gaf 96 procent aan voortaan onder de nieuwe avr te willen vallen. Nog geen 4 procent van de medewerkers koos ervoor onder de cao te willen werken. De avr geldt ook voor de 1.500 uitzendkrachten die in de distributiecentra van Jumbo werken.

In de avr is vastgelegd dat de loonsverhoging van de algemene supermarkt-cao wordt gevolgd. Dit jaar is dat een verhoging van 1,5 procent. Medewerkers die niet akkoord gingen met de avr, ontvangen die loonsverhoging niet. 

Generaal pardon

Dat heeft onrust op de werkvloer veroorzaakt. Inmiddels hebben 600 van de 3000 medewerkers het vertrouwen opgezegd in de eigen ondernemingsraad (OR Supply Chain) en de centrale ondernemingsraad (COR). Jumbo legt de schuld bij FNV. De vakbond zou personeel onder druk zetten om een handtekening te zetten tegen de avr. 

Jumbo stelt nu een generaal pardon-regeling in voor personeel dat nog niet akkoord is gegaan met de arbeidsvoorwaardenregeling. Deze medewerkers kunnen, wanneer zij wel akkoord gaan, met terugwerkende kracht tot 26 februari 2018 aanspraak maken op de gemiste loonsverhogingen. 

'Eenmalige kans'

Daarmee lijkt Jumbo een eventuele cao definitief van tafel te vegen. "Wij hopen dat er door deze stap een einde komt aan de onzekerheid", zegt Ton van Veen, financieel topman van Jumbo tegen De Stentor. "In de avr zijn prima afspraken gemaakt die ook in de cao stonden. De vakbonden vinden het op z’n zachtst gezegd niet fijn dat hun vehikel is afgepakt, maar wij hebben eerder echt geprobeerd om aan de onderhandelingstafel tot een akkoord te komen. Wij zitten met de lonen voor ons logistiek personeel al boven het gemiddelde en het is zaak voor een gezonde loonkostenontwikkeling te gaan."

De terugbetaling van de generaal pardon-regeling kost Jumbo volgens Van Veen minimaal vijf ton en maximaal 1 miljoen euro. "Maar er is ons in het kader van goed werkgeverschap veel aan gelegen om de collega's nog een eenmalige kans te geven de avr op hen van toepasing te laten zijn. De cao wordt per 1 april bevroren en komt de eerste vier jaar niet meer terug.’’ 

Afbeelding: Peter Braakmann / Shutterstock.com

Plaats een reactie (0)

Reageren