Gelderland wil rem op XXL-distributiecentra
Bouw & Vastgoed 18.11.2019 | Branchenieuws

Gelderland wil rem op XXL-distributiecentra

Alleen rond Tiel, Nijmegen en Zevenaar mogen nog XXL-distributiecentra verrijzen. Het provinciebestuur van Gelderland wil paal en perk stellen aan de explosieve groei van grote logistieke hallen die het Gelderse landschap aantasten. 

Steeds meer grote logistieke bedrijven kloppen aan bij de provincie en gemeenten, stelt een woordvoerder van de provincie tegen Omroep Gelderland. Door economische groei en de veranderende consumentenbehoefte is de vraag naar omvangrijke hallen groot.

XXL-dc's in Gelderland

Op dit moment kent Gelderland, anders dan bijvoorbeeld Noord-Brabant, één locatie waar veel megadistributiecentra gevestigd zijn. Het gaat om bedrijvenpark Medel, in de buurt van Tiel. Ook in Zevenaar verrijst binnenkort een XXL-distributiecentrum. De eerste hal van 65.000 vierkante meter wordt nu gebouwd en volgend jaar opgeleverd. Daarna volgt een tweede pand met dezelfde grootte. 

Beperkt aantal bestemmingen

De provincie acht de logistiek belangrijk voor de economie, maar ziet ook dat het een grote impact heeft op het Gelderse landschap, aldus de woordvoerder. Daarom wil het Tiel, Nijmegen en de strook van Zevenaar, Montferland en Emmerik aanwijzen als bestemmingen. Daar bevinden zich namelijk al grote logistieke knooppunten die goed bereikbaar zijn. Ook hoopt het bestaande bedrijventerreinen duurzamer te maken door de focus te leggen op meer groen en minder asfalt. 

Plaats een reactie (0)

Reageren